Wanneer je op school zit en de boeken doorstudeert krijg je al snel het idee dat je alleen een boek uit kunt brengen wanneer je buitengewoon expert binnen je vakgebied bent. Naarmate je ouder wordt hoor je steeds meer mensen die een eigen boek uitbrengen over hun vakgebied. Ben jij een expert in webdesign of gerelateerde onderwerpen? Wacht dan niet langer om ook je eigen boek uit te geven. Wij geven je 4 redenen om dit te doen.

Waarom het slim is om je eigen boek uit te brengen

Heb je jarenlange ervaring binnen webdesign? Dan wordt het tijd om je kennis te gaan delen en wat is een betere manier om dit te doen dan door een boek te maken. Of je puur verstand hebt van HTML en CSS of heb je bijzonder goede ervaring met Photoshop en andere programma’s? Dan is een boek de perfecte manier om alle kennis samen te brengen die jij in je werkperiode hebt opgedaan.

Naast het delen van je eigen kennis is het ook de perfecte manier om jezelf te testen en de kennis die je al hebt nog verder uit te breiden. Het is vrijwel onmogelijk om werkelijk alles te weten over een bepaald onderwerp. Om een boek te schrijven zal je ongetwijfeld nog meer research en onderzoek moeten doen. Tijdens dit onderzoek spijker je jouw eigen kennis dus nog een beetje bij.

De kennis is een kant van het verhaal, maar een eigen boek kan ook betekenen dat je leuke bijverdiensten krijgt. Een boek kan zomaar een succes worden. Om dit op de beste manier aan te pakken wordt het aangeraden om met een bedrijf in samenwerking te gaan, zoals Pumbo. Jij legt zo de focus puur op het schrijven van je boek over webdesign of een gerelateerd onderwerp en zij regelen de productie en promotie kant van het verhaal.

Tot slot moet het je natuurlijk een hoop plezier geven. Wie een eigen boek maakt over het vakgebied waar hij of zij een lange tijd dag in en dag uit voor heeft gewerkt zal ongetwijfeld een voldaan gevoel kijken wanneer er een compleet boek over is gemaakt. Voor mensen die aan het einde van hun carrière komen is het een mooie manier om de werktijd mee af te sluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *