Een maatwerk webdesign laten maken voor bijvoorbeeld je nieuwe WordPress website is een slimme investering. Inderdaad, een investering want over het algemeen hangen er grotere prijskaartjes aan een maatwerk webdesign dan wanneer je bijvoorbeeld kiest voor een standaard template. Deze investering kun je echter snel terug verdienen wanneer je een maatwerk webdesign laat ontwikkelen.

web

Maatwerk webdesign en SEO

SEO, ook wel Search Engine Optimization en in het Nederlands, Zoekmachineoptimalisatie. Iedereen kent het en wil het maar vaak weten mensen niet eens waar ze moeten starten. Zoekmachineoptimalisatie begint al vroeg in het proces bij het webdesign voor je nieuwe website. Als je kiest voor een maatwerk webdesign dan kun je het design helemaal naar eigen wensen inrichten en in samenwerking met een Internetbureau ook conversiegericht maken. Met conversiegericht bedoelen we dat we het design zo inrichten dat bezoekers van je nieuwe website snel overgaan tot kopen of contact opnemen. Dat is het uiteindelijke doel en daar moet je bij het begin van het hele proces al over nadenken. Dat start dus al bij het webdesign van je website, daarna moet je er voor zorgen dat de techniek goed is en de hosting van je website.

Maatwerk webdesign, SEO, techniek en hosting

Als het maatwerk webdesign klaar is en deze is goed ingericht voor het behalen van een optimale conversie dan kun je misschien door hetzelfde Internetbureau de website laten maken. Als het webdesign pixel perfect wordt overgenomen en er wordt gebruik gemaakt van de goede zoekmachinevriendelijke technieken voor de ontwikkeling van de website dan sta je al met 3-0 voor!

Als de website klaar is en hij kan online dan is het ook zaak dat de hosting waar de website op komt te draaien goed is. Deze moet snel zijn en de bezoekers snel van informatie kunnen voorzien. Zoekmachines als Google kijken namelijk ook naar de snelheid van een website, is deze enorm traag dan heeft Google de voorkeur om een andere website aan haar bezoekers voor te schotelen en zak je dus in de resultaten.

Conclusie

Er zijn tal van factoren waar je rekening mee moet houden wil je business halen uit je website maar het begint al met het webdesign. Doe het meteen goed en voorkom dat je extra geld uit moet geven omdat je over een paar jaar je website weer opnieuw moet laten ontwikkelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *